חיפוש
 
לדף הבית >>     קופ”ח כללית >>

כללית אסתטיקה מציגה את סוגי השתלים הפופולריים בניתוחי הגדלת חזה סיליקון, מי מלח ושומן עצמי

 

עגול או אנטומי, מחוספס או חלק, מסיליקון או מסליין? עולם הגדלות החזה באמצעות שתלים לא מפסיק להשתנות ולהתעדכן. כך תדעי לבחור נכון יותר את השתל המתאים עבורך

 

שוק ניתוחי החזה ממשיך לעמוד בראש עולם הכירורגיה האסתטית. נשים רבות רואות בניתוח הגדלת חזה הזדמנות להשיג את המראה אליו שאפו תמיד כך שיוכלו להסתכל בחיוך במראה. לכל אחת חלום משלה ומראה אידיאלי מבחינתה, יש נשים שיבקשו הגדלה משמעותית ואחרות מעוניינות בהגדלה עדינה יותר לשם מילוי נפחים שאבדו או כדי לעצב מחדש את מראה החזה. אם החלטת לפנות לניתוח הגדלת חזה, כעת ההתלבטות המשותפת לך ולרופא המנתח שתבחרי היא איזה סוג שתל יביא אותך לשם?

החידושים והפיתוחים בצורה ובחומרי המילוי בשתלים הופכים את הליך הגדלת החזה עם שתלים לבטוח יותר המאפשר תוצאה מותאמת אישית ונעימה למגע. תחילה חשוב להסביר כי כלל השתלים הקיימים עשויים מעטפת חיצונית מסיליקון אך עם מילוי שונה – המילוי יכול להיות עשוי מג’ל סיליקון או מסליין – מי מלח פיזיולוגיים, אלו החסרונות והיתרונות הבולטים של כל אחד מהם.

ג’ל סיליקון – יתרונות וחסרונות

ג’ל הסיליקון קיים בשוק כבר עשרות שנים, בפרק הזמן הזה גם החומר עצמו וגם השימוש בו עברו התפתחות ושינויים וכיום מדובר על שימוש בדור רביעי או חמישי של ג’ל הסיליקון אשר אושרו לשימוש על ידי ה-FDA האמריקאי וכן על ידי האיגוד האירופי והישראלי. הסיליקון העדכני נחשב בטוח לשימוש ועמיד בפני נזקים והוא גם מעניק תחושה טבעית הרבה יותר למגע מסליין.

הסיליקון הוא חומר צמיגי ורך יותר ממים, ויחד עם התכונות הפיזיקליות שלו והיכולת שלו להתמלא חזרה אחרי מישוש, הוא דומה ומזכיר יותר את המראה והתכונות של השד האנושי. בנוסף סיליקון הוא חומר אינרטי ואינו גורם לפגיעה או מעורר תגובה כלשהי בגוף.

המרקם של ג’ל הסיליקון המוצע בשתלים של ימינו מזכיר קצת את המרקם שאנחנו מכירים מדובוני הגומי בסופר או במכולת, כך שגם אם חלילה נוצר קרע או פגם בשתל הג’ל לא דולף החוצה, זאת לעומת השתלים מדורות ישנים יותר שהמרקם שלהם היה דומה יותר לזה של דבש עם סכנת דליפה.

החיסרון הגדול של סיליקון לעומת מי המלח הפיזיולוגיים הוא בעובדה שמדובר בחומר זר לגוף, ובעוד שבמקרה של קרע או טראומה לשתל מי המלח ייספגו בגוף באופן טבעי, הסיליקון לא יכול להיספג ויש לפנות לייעוץ של הרופא לראות כיצד לטפל במצב. קיימות תופעות נדירות הקשורות לנוכחות שתל סיליקון בגוף הנקראות מחלת משתל השד.

סליין – יתרונות וחסרונות

שתלי סליין בנויים ממעטפת סיליקון ריקה. סליין או מי מלח פיזיולוגיים משמשים בעצם כמילוי למעטפת החיצונית. בהליך מסוג זה משתילים קודם כל את מעטפת הסיליקון ואחר כך הרופא המנתח ממלא את תמיסת המלח בתוך המעטפת. כך למעשה יש לרופא אפשרות לעצב את השד ולהשיג שליטה רבה יותר על המראה הסופי בתום הניתוח.

במקרה של קרע במשתל סליין הגוף מסוגל לספוג את מי המלח מה שמהווה יתרון על פני משתלי סיליקון. ראוי לציין כמובן שבמקרה של קרע יתרחש שינוי במבנה השד שיצריך בדרך כלל ניתוח תיקון.

שתלי הסליין פחות טבעיים למגע כיוון שהם ממולאים במים, מה שעלול לבוא לידי ביטוי גם בנראות במצבים מסוימים מאוד של עמידה אנכית או שכיבה.

לאחר בחירת הרופא או הרופאה המנתחים שיבצעו את ההליך הכלל החשוב הוא לבחור יחד את סוג השתל וגודלו בהתאם לרצונות של המטופלת ובהתאם לתוצאות שניתן יהיה להשיג. תיאום הציפיות הוא שלב חשוב בדרך להגדלת חזה בפרט ולכל ניתוח פלסטי באשר הוא. בניתוחים מסוג זה ייתכן כי תיבחן אפשרות נוספת והיא להוסיף לשתל גם שומן עצמי שנשאב ממקומות אחרים בגוף.

עגול או אנטומי, חלק או מחוספס

בין אם נבחר במשתל סיליקון או סליין, הבחירות לא נגמרות כאן. יחד עם הרופא המנתח חשוב להתעכב גם על הצורה של השד לאחר ההשתלה.

שתל עגול – השתלים העגולים משמשים לרוב הניתוחים האסתטיים – הגדלה, הרמה והגדלה וכולי. מהשם של השתל ניתן להבין כי הוא מגיע בצורה עגולה לגמרי, כך שאם הוא מסתובב על צירו הנפח נשאר שווה בכל הצדדים. כמו כן השתל העגול נותן מלאות טובה יותר בחלק העליון של השד.

שתל אנטומי – מדמה בצורתו שד טבעי נפול כאשר הנפח מתרכז בקוטב התחתון של השד. כאשר שתל אנטומי מסתובב על צירו המלאות בנפח משנה מיקום ובכך גם צורת השד משתנה. בדרך כלל השימוש העיקרי שנעשה בשתלים אנטומים הוא בניתוחים לשחזורי שד לנשים שעברו כריתה למשל, ובמקרים מסוימים גם למטופלות רזות מאוד.

אחרי שבוחרים את צורת המשתל, אפשר להגיע לבחירה האחרונה – המרקם החיצוני של המשתל.

שתל חלק – נחשב לשתל בעל מרקם טבעי מאוד, אך הוא עלול לגרום עם הזמן להתכווצות קופסית (cc) – ראו הרחבה בהמשך.

שתל מחוספס – נחשב בעל סיכון מועט יותר לתופעת ההתכווצות, והוא מתעגן לרקמת הגוף בצורה טובה יותר, אך זו גם הסיבה שעם הזמן הוא עלול להישאר במקומו בדיוק ולא ליפול מעט יחד עם הנפילה הספונטנית של השד בעתיד וכך נוצר מראה לא טבעי. סיכון נוסף הוא לתופעה המכונה Rippling ובה נוצרים לעיתים כמו גלים על המעטפת המביאים למרקם לא אחיד של השד.

התכווצות קופסית - שתל הוא בהכרח גוף זר שמכניסים לגוף. באופן טבעי הגוף שואף לבודד אותו ומייצר סביבו רקמת צלקת, זהו כאמור תהליך טבעי שקורה תמיד. במקרים של שתלי סיליקון, רקמת הצלקת נראית כמו קפסולה שעוטפת את כל המשתל. במקרים מסוימים יכולה להתפתח התכווצות של הקפסולה. במקרים קלים ההתכווצות תגרום להתקשחות קלה של השד ובמקרים קשים יותר יכולה לגרום לעיוות של השד ואף לכאב.

איך לבחור נכון?

בסופו של דבר הבחירה החשובה ביותר היא ברופא המנתח ובגוף הרפואי שבו יתבצע התהליך כולו – מפגישת הייעוץ ועד לליווי בזמן ההחלמה וההתאוששות מהניתוח. חשוב לזכור שגם ניתוח פלסטי להגדלת חזה הוא ניתוח לכל דבר, ואין לקחת סיכונים מיותרים. חשוב לבחור בגוף רפואי גדול שיכול להעניק את הידע המקצועי בכל סוגי השתלים והאפשרות לשלב אותם עם הליכים נוספים. הקפידו גם לבחור במנתח/ת מנוסים החברים באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ובגוף העושה שימוש בשתלים ובחומרים תחת פיקוח רפואי כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר.

הכותב: ד"ר ביארד בילאל, מומחה בכירורגיה פלסטית ברשת כללית אסתטיקה והמרכז הרפואי מאיר

רוצה לצ'וטט?
 
 
 
יולי לב

יולי לב

mcity

mcity

 

 

 

 

 

 

ברקי יש לי שאלה
כל מה שקורה בעיר באנר הדר

 

מדורים