יום השואה הבינלאומי בני נוער מתעדים ניצולי שואה
בני נוער מתעדים רגעים היסטוריים מחייהם של ניצולי שואה אולמר יחזקאל היה כמעט בן 7 כאשר פרצה מלחמת העולם השנייה * הניצחון שלו הוא העלייה לארץ ונישואיו לשרלוט ב-1958 * 61 שנים אחרי, שוחזרה תמונתם מיום הנישואין במסגרת פרויקט עירוני ”דרגות גאווה” שבו בני נוער משחזרים מפגשים וזיכרונות אישיים משמעותיים של ניצולי שואה * בסיום הפרויקט יגובש ספר זיכרונות ותצלומים שיוגש לניצולי השואה
"באמצעות הפרויקט אני לומד על השואה – דרך העיניים של מי שהיו שם. להכיר את האנשים האלו מקרוב, זה דבר שנשאר איתך יותר מכל ספר לימוד" כך מסביר דניאל מרטינקביץ (16) מדוע בחר להשתתף בפרויקט "דרגות גאווה", פרויקט התנדבותי של בני נוער מקבוצת הצילום של מועדון הנוער "התדר" בראשון לציון בשיתוף הבית הפתוח לניצולי שואה בעיר.
דניאל ועמיתתו אליזבת ביטריך בחרו לשחזר את הרגע המיוחד בחייהם של הזוג ושרלוט (78) אולמר (86) יחזקאל. אולמר נולד בפולין היה כמעט בן 7 כאשר פרצה מלחמת העולם השנייה. כשהיא הסתיימה הוא שוטט בין מדינות אירופה עד שעלה לארץ ב-1950. שמונה שנים לאחר מכן הוא התחתן עם שרלוט ומבחינתו זה היה רגע הניצחון.
דניאל ואליזבת נענו לבחירתם של הזוג ובחרו לשחזר את תמונת החתונה "עבורנו מדובר בחוויה מאוד מרגשת" מספר אולמר "הפרויקט הזה מחבר ביננו לבין לדור הצעיר ועוזר להתמודד עם זיכרונות השואה הקשים על ידי הדגשת הניצחון וההצלחה שלנו בבניית בית בארץ ישראל". התמונה צולמה במועדון "הבית הפתוח לניצולי השואה" בראשון לציון שנפתח לפני שמונה שנים כמקום המספק מענה לצרכיהם השונים של ניצולי השואה המתגוררים בעיר. לזוג יש היום שלושה ילדים, תשעה נכדים וארבעה נינים כאשר החמישי צפוי להיוולד בכל יום.
פרויקט "דרגות גאווה" מפגיש בין בני הנוער לניצולי שואה לאורך כל השנה במטרה לגבש יחד אלבום זיכרונות שכותרתו ניצחון ותקומה. האלבום מורכב מתמונות משוחזרות של ניצולי השואה בסיטואציות אותם בחרו להנציח. ניצולי השואה בפרויקט זוכים לספר את סיפורם באמצעות השחזורים מרגעי הניצחון הפרטיים שלהם. בסיום הפרויקט יגובש ספר זיכרונות ותצלומים שיוגש לניצולי השואה.
ראש העירייה, רז קינסטליך, אמר: "כנכד לניצולי שואה, הפרויקט הזה מרגש אותי במיוחד. הקשר הייחודי של בני הנוער וניצולי השואה בעיר מעורר השראה ומבטיח שזכר השואה לעולם לא יישכח".
קבוצת הצילום של מועדון התדר, הינה קבוצה הפועלת במסגרת התכנית להתפתחות אישית ומעורבות חברתית תחת מינהל קהילה וחינוך בעיריית ראשון לציון. הקבוצה מונה כ- 30 חניכות וחניכים בכיתות י-י"ב מכל העיר. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, לומדת ומתרגלת את נושא הצילום, מצלמת את האירועים המרכזיים לנוער בעיר, ומקיימת פעילויות, אירועים והתנדבויות למען החברה. מועדון התדר, המועדון העירוני המרכזי לנוער העיר ראשון לציון.