קינוחים בטעמי הדר משגעים
קינוחים שמשולבים בהם טעמי הדרים בדרך כלל בעלי טעמים ייחודיים שמזכירים פרדס. בין אם אתם בוחרים לשלב גרידת תפוז שתעניק לבלילה שלכם טעם תפוזי ובין אם אתם משלבים בבלילה שלכם גרידת לימון שתעניק לה טוויסט מעט חמצמץ שמשתלב נהדר במתיקות הבלילה, מדובר בתוספת קטנה שמעניקה הרבה מאוד טעם נפלא
קינוחים שמשולבים בהם טעמי הדרים בדרך כלל בעלי טעמים ייחודיים שמזכירים פרדס. בין אם אתם בוחרים לשלב גרידת תפוז שתעניק לבלילה שלכם טעם תפוזי ובין אם אתם משלבים בבלילה שלכם גרידת לימון שתעניק לה טוויסט מעט חמצמץ שמשתלב נהדר במתיקות הבלילה, מדובר בתוספת קטנה שמעניקה הרבה מאוד טעם נפלא. אך לא רק לימון ותפוזים ניתן לשלב בקינוחים הדריים, אלא גם פירות אחרים. במאמר זה נעניק לכם דוגמאות של סגנונות קינוחים בטעמי פירות הדר, שישביחו את הטעמים שלהם עד מאוד.
פאי לימון מדהים
אחד הקינוחים האייקונים והטעימים ביותר הוא פאי הלימון. מדובר בקינוח שעשוי מקלתית של בצק חמאה פריך המשמש כבסיס הפאי. לתוכו יוצקים את רפרפת הלימון לאחר שסוננה היטב ומניחים לה להתקרר מעט ולהתייצב. לסיום מזלפים על החלק העליון קצף חלבונים שנהוג לשרוף מעט עם ברנר ולהעניק לו את המראה הכה ייחודי של הקינוח המוכר. זהו ללא ספק קינוח בטעמים חמצמצים שנחשב לטעים במיוחד!
עוגיות תפוז וקינמון פריכות
מאפים שיש בהם קינמון הם מאפים ריחניים שמיד אופפים את כל הבית בריחם הנעים ומזמינים את כולם להגיע אל המטבח. עוגיות תפוזים משולבות עם קינמון הן חגיגה אמיתית. את הבלילה מכינים עם גרידת תפוזים וגם מיץ תפוזים טרי להעשרת הטעמים. שילוב החמאה בתוך העוגיות הללו מעניקה להן נימוחות מדהימה ותוספת הקינמון הופכת אותן לטעימות מתמיד! העוגיות הללו יחוסלו עוד לפני שיגיעו לצנצנת העוגיות שלכם.
עוגת תפוזים בניחוח פרדס
עוגת תפוזים היא אחת העוגות הכי טעימות שיש. היא מציעה טעמים עדינים של תפוז, שנובעים משילוב של גרידת תפוז ומיץ תפוזים שמשולבים שיחדיו בבלילה. את עוגת התפוזים אפשר להכין מקמח רב תכליתי או להכין מסולת לקבלת טעם גרגירי יותר. רבים נוהגים להוסיף לבלילה גם קוקוס טחון לשדרוג הטעמים שלה. מי שרוצה ממש ליהנות ממנה יכול לבזוק מעליה אבקת סוכר וליהנות מפרוסת עוגה מצוינת לצד כוס שתייה חמה.
מי שרוצה ממש לשדרג את העוגה יכול להכין לעוגת התפוזים ציפויים יותר מעניינים. כך למשל תוכלו לצפות אותה ברוטב קרמל עשיר ולהעניק לה טעמים מתוקים יותר שמשתלבים נהדר עם טעמי התפוז. תוכלו להעניק לרוטב הקרמל שלכם טוויסט נוסף ולהוסיף לו מלח וליצור ניגודיות בין מתיקות העוגה למליחות המעודנת של רוטב הקרמל המלוח. בנוסף תוכלו לצפות אותה בציפוי של שוקולד גנאש עשיר שהרי תפוזים ושוקולד זה סיפור אהבה משכבר הימים או לחילופין תוכלו להכין זיגוג של וניל ולהתפנק על השילוב הנפלא שבין טעמי הווניל העדינים לבין טעמי התפוז הענוגים.
קציפת תפוזים משגעת
נכון שהרבה פעמים בוחרים להכין קציפות ומוסים של שוקולד, אך בהחלט ניתן להכין קציפות תפוזים מרעננות שיעניקו לכם בוסט קליל בטעמי פרדס. החלק החשוב בהכנת הקציפה הוא שילוב של גרידת התפוז בה, כך שבכל ביס תרגישו את טעמי התפוז באופן דומיננטי יותר. תוכלו להגיש את הקציפה הכתמתמה בתוך כוסות אישיות ולעטר את החלק העליון עם עלי נענע עדינים.
פודינג קלמנטינות חם וטעים
אם לא יצא לכם מעולם לטעום פודינג קלמנטינות – הגיע הזמן! הפודינג לוקח כמה דקות בודדות של הכנה, שבהן יש לבשל את מיץ הקלמנטינות ביחד עם סוכר וקורנפלור להסמכה, קצת מים ומיץ לימון, מעט גרידת קלמנטינות ולערבב היטב. תוך מספר דקות יהיה לכם פודינג נהדר. לאחר מכן מזגו אותו לכוסות יפות, עטרו עם מעט גרגירי רימון ופלח של קלמנטינה והתענגו על הטעמים הנהדרים של הקלמנטינה.
קרדיט תמונה ל pixabay